Elevii din Cluj învață să fie brutari și cofetari prin specializările disponibile prin Bakery School la Liceul Tehnologic nr. 1 „Tehnofrig”

Marți, 27 septembrie, la Centrul de Inovație Puratos din Cluj-Napoca, a avut loc deschiderea primului an școlar pentru Bakery School, prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie, înființată din resurse exclusiv private de Puratos România.

Proiectul Bakery School România, este un proiect Puratos Group care a deschis deja, în 2020, o școală în sistem dual în comuna Tărtășești din județul Dâmbovița se extinde și la Cluj-Napoca, după o investiție de peste 100.000 euro a grupului Puratos, într-un centru de colaborare și dezvoltare dedicat elevilor din medii defavorizate care doresc să învețe o meserie, dar și specialiștilor în industria de brutărie și cofetărie.

“Avem un angajament de a deschide o școală Bakery School în fiecare an. Educația este un angajament important pentru noi. Facem eforturi pentru ca elevii să învețe tot ce este necesar pentru a fi cei mai buni brutari, cofetari și patiseri. Vă dorim mult succes în noul an școlar”, a declarat Președintele Europa de Nord-Est a Puratos Group, Olivier Tilkens, la inaugurarea Bakery School din Cluj.

WhatsApp Image 2022 09 27 at 13.58.14 1

Prima generație din Cluj-Napoca are 11 elevi din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Tehnofrig, specializare cofetărie-patiserie, care vor învăța de la cei mai buni profesori cum să creeze artă din aluat și creme.

bakery school 1

Centrul de Inovație, dotat cu echipamente profesionale de ultimă generație, își propune să fie un spațiu de co-creare între antreprenori și specialiști calificați, un hub care să dea tonul noilor tendințe în industrie și, în egală măsură, să ofere inspirație, șansă și plus-valoare dezvoltării profesionale celor care învață meserie cu noi.

„Dorim să facem diferența în comunitate și ne luăm angajamente pentru generațiile următoare. Prin proiectul Bakery School România, ne propunem să avem un impact pozitiv în viețile copiilor proveniți din medii defavorizate și asupra întregii comunități, prin suportul financiar oferit elevilor noștri, precum și prin crearea de forță de muncă calificată, atât de necesară pe piața muncii”, au declarat reprezentanții Bakery School România.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a felicitat tinerii pentru cariera aleasă. De asemenea, în încheierea evenimentului, Primarul a plantat un copac alături de Olivier Tilkens, Președintele Europa de Nord-Est a Puratos Group.

bakery school 3

„Ceea ce faceți dumneavoastră reprezintă o prioritate pentru noi, prioritate ce se leagă de învățământul profesional, mai nou, denumit dual. Vreau să-i felicit pe acești tineri minunați, ați ales o meserie elegantă, divină, frumoasă, prin care veți aduce bucurie multor oameni.

Creativitatea și inovația se regăsesc și în domeniul culinar, nu doar în IT. Sunt convins că, nu peste mulți ani, veți avea propria afacere, formând alți tineri care să ducă munca voastră mai departe. Eu voi fi clientul vostru”, a declarat Boc.  

Grupul Puratos este unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.