Avertizare meteo de ninsori şi vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, 19 ianuarie, o atenţionare de fenomene precum ninsoare, vânt şi depunere de polei. Această atenţionare a intrat în vigoare la ora 11:00 şi este valabilă până miercuri la ora 12:00.

Fenomenele meteo sunt aşteptate în Maramureş, zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Temporar va ninge moderat în regiunile intracarpatice, în Maramureş, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se va depune strat nou de zapadă.

Începând din noaptea de marţi spre miercuri, în vestul ţării precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50-70 km/h, iar pe crestele înalte, 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40-50 km/h.

În după-amiaza zilei de marţi, 19 ianuarie, vremea se va menţine deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri, precum şi în dimineaţa zilei de miercuri, pe arii restrânse va mai fi ger în Moldova, în estul Transilvaniei şi în Muntenia.