Au fost anunţate noile măsuri de relaxare. Se vor aplica de la 1 iulie

Premierul Florin Cîţu a anunţat noile măsuri de relaxare a restricţiilor impuse în timpul epidemiei. Acestea vor fi aplicate de la 1 iulie 2021.

Florin Cîţu a spus că, în spaţiile deschise sau închise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu spectatori până la 50 la sută din capacitatea spaţiului în anumite condiţii.

„Se permite organizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de 1 metru pătrat pentru fiecare persoană. Persoanele trebuie să fie vaccinate şi să poarte mască”, a declarat Prim-Ministrul, potrivit Mediafax.

De asemenea, mai multe persoane vor putea participa la evenimente private, nunţi, botezuri. Vor fi acceptate 150 de persoane în exterior şi 100 în interior şi în anumite condiţii se poate ajunge la 300 de persoane. Programul barurilor şi restaurantelor va fi extins.

„Se permite un număr mai mare, 300 de persoane cu 2 metri pătraţi pentru fiecare şi vaccinare. Tot la acest capitol, activitatea operatorilor economici este extinsă până la ora 2, deci 5 dimineaţa-2 dimineaţa. Activitatea din cluburi baruri şi discoteci este permisă până la 70% din capacitate”, a explicat Florin Cîţu.