Ziua îndrăgostiților poate părea prilejul cel mai bun pentru un cadou ,,dulce” , însă o analiză InfoCons arată ce fel de substanțe pot conține unele pralinele, trufe sau bomboane din comerț.
Specialiștii au analizat în total 126 de produse și au descoperit că unele dintre acestea pot conține până și 10 E-uri.
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
„Și de 14 februarie rămânem consumatori și trebuie să fim atenție ce și de unde cumpărăm! Dacă alegem o cutie de bombaone, trebuie să ne asigurăm că eticheta ne furnizează toate informațiile despre cantitatea de cacao, producator, distribuitor sau ingredientul principal. Și pe 14 februarie luam atitudine!”, a declarat Sorin Mierlea, Președintele InfoCons.