Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, împreună cu Enterprise Europe Network, prin EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, și INOE 2000 filiala ICIA Cluj-Napoca, Departamentul Centru de Transfer Tehnologic CENTI, anunță organizarea evenimentului ”Aspecte privind accesul produselor agroalimentare românești pe piața din Japonia”.
Conceput ca un workshop cu numeroase teme de interes, precum și prezentări de produse, evenimentul va avea loc miercuri, 19 octombrie 2022, începând cu ora 9.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca.
”Ne bucurăm să fim gazda unui eveniment de anvergură destinat domeniului agroalimentar și care va reuni participanți direct interesați cu privire la accesul produselor românești pe piața japoneză. Universitatea noastră, prin direcțiile de abordare și propriul exemplu antreprenorial, își dorește promovarea rezultatelor din activitatea de cercetare-dezvoltare a produselor românești”, a declarat Prof. dr. Dan Vodnar, din partea USAMV Cluj-Napoca.
USAMV Cluj-Napoca va prezenta produse provenite din fermele și stațiunile proprii - brânzeturi bio, ulei de floarea soarelui presat la rece, mezeluri, patiserii și vinuri.
Evenimentul, care se adresează IMM-urilor din Macroregiunea 1 active în domeniul agroalimentar, reprezintă o oportunitate deosebită pentru a afla informații concrete cu privire la exportul/accesul produselor agroalimentare românești pe piața japoneză (inclusiv modalități de export în Japonia, marketing, distribuție și vânzări, expoziții și târguri comerciale, identificare de parteneri de afaceri etc.). Mai mult, în atenția participanților vor fi aduse și informații utile privind modul de comunicare virtuală și practicile de afaceri specifice firmelor japoneze, caracteristicile generale ale pieței agroalimentare japoneze, exportul de produse agroalimentare în Japonia sau cultura de afaceri japoneză.
Prezentările din cadrul workshop-ului vor avea loc în limba engleză și se înscriu în programul de activități promovat de consorțiul BISNet Transylvania, fiind susținut de către Comisia Europeană – Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA), prin programul Single Market Programme (SMP).