Arhitectul Vlad Sebastian Rusu, despre proiectul “Turnul Pompierilor” din Cluj: Suntem dezamăgiţi. Sperăm ca în primăvară să înceapă iar lucrările

În cadrul emisiunii din domeniul imobiliar moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, Real Estate Agenda de la NapocaFM, arhitectul Vlad Sebastian Rusu a vorbit despre proiectul “Turnul Pompierilor”, primul din seria de șapte concursuri.

Vlad Sebastian Rusu este cel care a câștigat, alături de echipa sa, trei dintre cele șapte concursuri de soluții organizate în ultimii patru ani de către Ordinul Arhitecților din România și Primăria Cluj-Napoca.

Recent, Primăria a reziliat contractul executantului, o firmă italiană, iar primarul Emil Boc a spus că lucrările sunt finalizate în proporție de 85%. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în luna februarie 2021.

“Trăim o foarte mare dezamăgire, având în vedere că lucrăm la acest proiect din 2017. Ne-am implicat emoțional, pentru că ne-am dorit să oferim un exemplu de arhitectură care să confirme că formula concursului chiar poate să creeze bune exemple în arhitectură. Nu doar pentru Cluj, ci pentru întreaga țară, Turnul Pompierilor putea deveni un exemplu de obiect excepțional rezultat în urma unui concurs de soluții”, a spus Vlad Sebastian Rusu, la NapocaFM.

Arhitectul a menţionat că, speră ca în primăvară să înceapă iar lucrările.

“Va trebui găsit un alt constructor. Este nevoie de un calcul al lucrărilor efectuate, iar construcția trebuie pusă în conservare, astfel încât ceea ce s-a construit să nu fie afectat. Sperăm ca în primăvară să se reia lucrările, astfel ca peste un an, în cel mai rău caz, să fie terminate. Tot ce sper eu este ca, pentru cele 15 procente din lucrare rămase, să mai fie constructori interesați”, a mai spus Vlad Sebastian Rusu.