Arhitectul Mihai Schmidt, despre PUG-ul comunei Apahida: Se pliază pe actuala cerere de acolo. Va aduce un beneficiu

Planul Urbanistic General (PUG) al Apahidei se află în continuare în faza de dezbatere. El a fost prezentat în 2021, în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism (CTATU) a Consiliului Județean, de către arhiectul Rareș Drăgan, de la Atelier RVD.  

Invitat în cadrul emisiunii Real Estate Agenda de la Napoca Live, moderată de jurnalistul Media9, Ionel Lespuc, arhitectul Mihai Schmidt a declarat că PUG-ul Apahidei se pliază pe actuala cerere a comunei.

„Viitorul PUG va fi un beneficiu pentru comuna Apahida. Apahida are un PUG foarte vechi. Rareș Drăgan vine cu o viziune pe care și-o susține. Nu am văzut produsul final, dar cu siguranță va aduce un beneficiu”, a declarat arhitectul Mihai Schmidt.

Rareș Drăgan a prezentat o idee îndrăzneață pentru comună. Ea se referă la modul în care se vor putea construi case: parcela minimă trebuie să aibă 500 de metri pătrați, va exista un paletar pentru case, iar nuanța acoperișului va fi obligatoriu cărămizie. De asemenea, Rareș Drăgan a spus că se gândesc și să impună o regulă prin care toate casele să fie albe. El a vorbit și despre blocuri și a spus că dorește o distanță de două înălțimi (2h) între blocuri.

“În Apahida există premisele “floreștenizării” comunei. Este o presiune pentru construirea de blocuri. PUG-ul își propune să nu se ajungă la o dezvoltare pe care nu ne-o dorim și vom propune un set de măsuri pentru reglementarea construirii pe aceste parcele lungi, agricole”, declarase Rareș Drăgan, potrivit Media9.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati declara în 2021 că cel mai probabil PUG-ul va fi gata anul acesta.