Arhitectul Eugen Pănescu, la Napoca Live: Legăturile Clujului sunt pe traseele medievale. Este o situaţie de neînchipuit

Arhitectul Eugen Pănescu a vorbit alături de jurnalistul media9, Ionel Lespuc, despre dezvoltarea Clujului în cadrul emisiunii Real Estate Agenda de Napoca Live.

,,Clujul, în anii în care Primăria a fost condusă de domnul Funar, a fost ca un arc comprimat care după sfârșitul mandatelor dânsului a sărit, iar toată lumea a fost bucuroasă că arcul continuă să sară. Am fost toți bucuroși de dezvoltarea Clujului, de felul cum a ieșit din amorțeală, și ne bucurăm în continuare de această dinamică”, a declarat Eugen Pănescu la Napoca Live.

 Cei doi au discutat și despre principalele metode care au dus la dezvoltarea puternică a orașului.

,,Eu cred că e un oraș mai ,,sărac” cel care poate să arate cu degetul către o singură entitate și să spună că datorită acelei entități orașul s-a dezvoltat. La Cluj, situația este ponderată de foarte mult timp, iar această dezvoltare a existat în diverse sectoare de producție și în sectorul universitar academic”, a declarat Eugen Pănescu.

,,La Cluj există un profil amestecat și echilibrat, unde eu aș pune pe primul loc Universitatea dar și eforturile Primăriei de a face lucrurile alfel decât în anii 2000”, a adăugat arhitectul, la Napoca Live.

De asemenea, arhitectul a vorbit şi despre una dintre problemele care afectează dezvoltarea orașului, lipsa infrastructurii rutiere.

,,Jumătate din Cluj nu este deservit de nici o stradă coerentă, de capacitate, legăturile cu zona metropolitană sunt pe traseele medievale, e o situație de neînchipuit pentru un oraș care are pretențiile, dezvoltarea și capacitatea financiară a Clujului”, a declarat Eugen Pănescu.