Arafat: Intervențiile chirurgicale se SUSPENDĂ pentru 30 de zile. Care sunt excepțiile?

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni seară, la finalul ședinței de Guvern, că unitățile sanitare publice din România vor suspenda internările pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe pentru următoarele 30 de zile. Motivul este creșterea numărului de cazuri de Covid-19 la nivel național.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a afirmat Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Arafat a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.