Aproape 4.000 de școli din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că 3.783 de clădiri şcolare funcţionează în prezent fără autorizaţii de securitate la incendiu.

"Până în prezent au fost evaluate 17.872 unităţi de învăţământ. Vreau să atrag atenţia că ne confruntăm cu o problemă sensibilă reprezentată de securitatea de incendiu a clădirilor în care funcţionează instituţiile de învăţământ. În acest sens, după analizarea datelor raportate de către structurile teritoriale a rezultat faptul că, din punctul de vedere al securităţii de incendiu, dintr-un total de 25.606 clădiri aparţinând unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private - 17.117 construcţii nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Pentru 4.706 construcţii au fost emise autorizaţii de securitate la incendiu, iar 3.783 de clădiri funcţionează în prezent fără acest act administrativ, 862 dintre acestea fiind în curs de conformare", a afirmat ministrul.

„Vă îndemn să accelerați procedurile de autorizare și în paralel să luați toate măsurile tehnice și organizatorice menite să prevină incidente nefericite astfel încât copiii să fie în siguranță la școală”, a adăugat ministrul, potrivit Digi24.