ANM: Se vor înregistra temperaturi anormale pentru luna ianuarie. VEZI ce spun meteorologii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că, în luna ianuarie s-ar putea înregistra temperaturi mai ridicate faţă de cele normale. 

„Din datele înregistrate în perioada 1961-2021 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie se constată că în luna ianuarie valorile temperaturii aerului sunt negative la nivelul întregii ţări cu excepţia unor suprafeţe reduse situate de-a lungul litoralului Mării Negre şi în sud-vestul Banatului. În zona  extracarpatică valorile medii ale temperaturii se înscriu între -4 şi 0 grade Celsius, uşor mai ridicate, -2 şi 0 grade, în partea de sud şi vest a ţării şi ceva mai scăzute, cu valori cuprinse între -4 şi -2 grade Celsius, în Moldova şi centrul ţării. În zona subcarpatică şi carpatică joasă, mediile se înscriu între -6 şi -4 Celsius.

În zona carpatică înaltă şi în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, temperatura coboară până la -8 grade Celsius, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri chiar sub -10 grade Celsius”, a anunţat ANM.

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat că, până în prezent au fost înregistrate temperaturi ridicate în unele zone din ţară. 

„Excludem să avem intervale mai geroase în a doua parte a iernii, însă până atunci trebuie să ne bucurăm, dacă putem să spunem așa deși suntem în luna ianuarie cea mai rece lună a anului și iernii în țara noastră de valorile foarte ridicate de temperaturi în care de la 1 ianuarie și până în prezent în fiecare zi am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime sau maxime zilnice. Au fost înregistrate până acum temperaturi de 18 grade la Calafat, 16 grade în Zimnicea sau 13 grade la Bucureşti”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.