Andrei Burcă, după thriller-ul de la Lucerna: ”Am avut inimă, suflet, spirit, nu am cedat, ne-am jucat şansa”

 

Fundaşul echipei naţionale de fotbal a României, Andrei Burcă, a afirmat după egalul obţinut pe final în Elveţia, scor 2-2, în preliminariile EURO 2024, că acesta este un punct obţinut cu inima de "tricolori".

"Au o echipă foarte bună, antrenorul nu i-a lăudat degeaba că sunt în top 6 în Europa. Incredibil pasează... Dar am avut inimă, suflet, spirit, nu am cedat, ne-am jucat şansa. Asta a fost tactica, să jucăm pe contraatac. Ei au avut mai multe ocazii, dar per total e un punct câştigat cu inima, aşa pot descrie acest rezultat.

El consideră că jucătorii elveţieni evoluând de mult timp împreună au reuşit să creeze automatisme în cadrul echipei, tehnică absentă în cazul României: "Au automatisme, noi abia începem să lucrăm, e devreme să putem crea nişte automatisme. Dar astăzi s-a văzut că am încercat să jucăm altceva. Am muncit în această seară, am încercat să resping din toate poziţiile. Cu spiritul acesta cred că o să obţinem calificarea la turneul final", a declarat jucătorul de la CFR Cluj, la finalul partidei..

La rândul său, antrenorul Edward Iordănescu a invocat divinitatea în obținerea rezultatului de egalitate obținut în fața Elveției.

"Am întâlnit o echipă foarte valoroasă care putea să câştige clar acest meci. Dar câteodată, când ai o inimă mare, poţi să compensezi şi iată că fotbalul şi Dumnezeu ne-au răsplătit. Cei care cred, de multe ori sunt răsplătiţi. Iar noi azi am fost răsplătiţi. E un punct fantastic, nu doar pentru economia clasamentului, ci şi pentru moral. E un punct mare pentru România şi pentru viitorul acestei echipe naţionale care are foarte mult potenţial. Nu vreau să fac foarte multe aprecieri individuale, dar clar că Moldovan şi Mihăilă au fost doi jucători decisivi pentru noi. Însă au fost mulţi alţii cu prestaţii foarte bune", a spus antrenorul României, la finalul partidei de la Lucerna.

"Aveam nevoie de continuitate în rezultate, sunt trei meciuri din patru disputate în deplasare şi nu am pierdut niciunul. Echipa arată potenţial. Urmează două meciuri capitale, avem nevoie de suporteri pentru că în în urma lor putem să luăm o opţiune serioasă pentru un loc care să ne califice. Aşa că hai să avem mai multă unitate, să credem mai mult în potenţialul acestei echipe. Adevărat, încă suferim, sunt multe lucruri de pus la punct, dar România a arătat caracter. Aşa că românii trebuie să vină în număr cât mai mare alături de echipa lor naţională", a mai spus selecţionerul.

Naţionala de fotbal a României a smuls un egal incredibil în faţa echipa Elveţiei, scor 2-2 (0-2), luni seara, pe Swissporarena din Lucerna, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

România încheie cu două egaluri fereastra internaţională din iunie, un bilanţ bun, care o menţine pe locul secund şi în cursa de calificare.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu va juca acum două meciuri acasă, cu Israel (9 septembrie) şi Kosovo (12 septembrie).