Amenzi de peste 300.000 de lei pentru nereguli la azilele de bătrâni din Cluj

 

Prefectura Cluj informează că au început controale în centrele sociale de îngrijire din judeţ, fiind depistate diferite nereguli pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 327.500 de lei şi au fost date 106 avertismente.

"La nivelul judeţului Cluj au fost demarate controale în echipe mixte (ISU, IPJ, ITM, DSP, DSVSA, AJPIS, Protecţia Consumatorului) începând de ieri, conform unei planificări pe zone realizată împreună cu AJPIS. (...) În prima zi au fost verificate 12 centre. Au fost constatate o serie de nereguli şi au fost aplicate avertismente şi sancţiuni pentru: produse expirate, lipsa unor proceduri sau documente, lipsa personalului de specialitate, absenţa verificării şi întreţinerii periodice a instalaţiei electrice, a documentelor specifice pe linia apărării împotriva incendiilor, lipsa analizei de risc la securitatea fizica, nestabilirea modelelor de meniu de alimentaţie zilnică în baza recomandărilor medicului nutriţionist sau a asistentului dietetician, conform standardului minim de calitate, precum lipsuri în gestionarea corespunzătoare a deşeurilor periculoase", se arată într-o informare trimisă de Prefectura Cluj.
În judeţul Cluj sunt 87 de centre rezidenţiale, publice şi private, pentru vârstnici, adulţi cu dizabilităţi şi copii.

"Au fost constituite trei echipe care intervin concomitent, dat fiind numărul mare al acestor furnizori de servicii sociale, fiecare instituţie realizând controlul în baza legislaţiei şi a procedurilor proprii", se mai arată în informarea Prefecturii Cluj.