Ambasadorul Irlandei în România, o nouă vizită la Consiliul Judeţean Cluj

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 22 septembrie, vizita unei delegații conduse de Excelența Sa, domnul Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei la București. Oficialul străin a fost însoțit de doamna Gemma Webb, Președintele Asociației de Afaceri reprezentative pentru legăturile dintre România și Irlanda (R.I.B.A.).

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem onorați că Excelența Sa ne-a trecut încă o dată pragul, această nouă întâlnire demonstrând faptul că Clujul e un județ extrem de atractiv din perspectiva potențialilor investitori. Ne dorim ca mesajul nostru de sprijin și disponibilitate de colaborare să ajungă la un număr cât mai mare de agenți economici irlandezi, astfel încât să putem demara proiecte durabile și reciproc avantajoase, în domeniile de interes comun”.

Cu prilejul întrevederii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean, vicepreședintele Vákár a vorbit despre cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituției, prezentând stadiul investițiilor care vizează edificarea Spitalului Pediatric Monobloc și construirea Centrului Integrat de Transplant.

De asemenea, înaltului oficial i-au fost furnizate informații despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale Tetarom și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor interesați să dezvolte afaceri profitabile în județul Cluj.

Nu în ultimul rând, vicepreședintele Vákár István a menționat entitățile culturale din subordine, investițiile instituției în infrastructura rutieră și Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, prezentând oaspeților și activitatea Clusterului AgroTransilvania, cel care reunește cei mai importanți actori ai sectorului agro-industrial clujean, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, producători agricoli, procesatori, bănci și, nu în ultimul rând, mari companii de retail.

La rândul său, Ambasadorul Irlandei la București a manifestat un interes deosebit în ceea ce privește dezvoltarea schimburilor comerciale și impulsionarea relațiilor de colaborare în diverse sectoare, în special în ceea ce privește domeniul agricol, IT, educațional, cultural și conceptul de „smart city”.