Alin Tișe somează instituţiile abilitate să-şi facă treaba în problema mirosurilor pestilenţiale

 Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a transmis câte o solicitare instituţiilor abilitate să rezolve problema mirosurilor neplăcute resimţite de locuitorii mai multor localităţi, de mai multe zile încoace.

"Preşedintele Consiliului Judeţean somează instituţiile abilitate să îşi facă treaba în problema mirosurilor resimţite de către cetăţeni. În cursul zilei de 18.09.2023, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a transmis o nouă solicitare în atenţia instituţiilor abilitate, Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj, Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Cluj şi Direcţia de Sănătate Publică Cluj solicitând în mod expres verificarea cât mai urgentă în teren a situaţiei din zona de depozitare a materialelor care generează mirosurile resimţite de către cetăţeni", se arată într-un comunicat trimis, luni, de CJ Cluj.

În adresa trimisă respectivelor instituţii se arată se solicită în mod expres să se deplaseze "în teren, cât mai urgent, pentru a constata atât efectuarea operaţiunilor, cât şi sursa mirosului, dar mai ales ilegalitatea depozitării pe teren a acestui material şi, de asemenea, lipsa avizelor necesare pentru a fi depozitat şi, pe cale de consecinţă oprirea de îndată a distribuirii de găinaţ, precum şi aplicarea sancţiunilor exemplare".

Potrivit sursei citate, în timpul nopţii de 17/18 septembrie 2023, Transavia a continuat aruncarea şi manevrarea în câmp a materialului (găinaţ) provenit din activitatea specifică, ceea ce a generat, în prima parte a zilei de 18 septembrie, mirosuri neplăcute resimţite inclusiv în Cluj-Napoca, existând fotografii care atestă aceste activităţi.

"Este inadmisibil ca un astfel de operator să încerce inducerea în eroare a autorităţilor şi să continue aruncarea de materiale în timpul nopţii. Atâta timp cât sursa nu este identificată în mod real, şi doar se alege în mod facil a se declara drept cauză alte surse, nu se pot dispune măsurile necesare eliminării cauzei, iar efectele vor continua", a mai declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.