Alin Tișe: În ultimii doi ani și jumătate finanțările din bani europeni au depășit jumătate de miliard de euro

Președintele Consiliului Județean Cluj-Napoca Alin Tișe a vorbit alături de jurnalistul Lucian Danciu despre principalele probleme administrative ale județului Cluj, la emisiunea Talk Show Direct de la Napoca Live .

Alin Tișe a vorbit despre gestionarea deșeurilor în Cluj-Napoca,,Județul Cluj este primul județ din România în care se va aplica sistemul următor: cât gunoi produci atât plătești. Fiecărui om i se va cântării gunoiul, acolo unde se poate în mod evident, mai puțin în blocuri unde sistemul va fi paușal, în rest toți cetățenii vor avea pubele inteligente cu CIP-uri care vor cântări cantitatea de gunoi din pubelă. Li se va emite un bon fiscal în momentul ridicării gunoiului, iar la finalul lunii li se va calcula cantitatea de gunoi pe care firma a ridicat-o de la ei iar fiecare cetățean va plăti cât a produsa declarat acesta la Napoca Live.


De asemenea președintele consiliului  a vorbit despre planul asfaltării județului,,Noi am gândit un plan în urma cu câțiva ani, ca până la finalul acestui ciclu electoral să ajungem cu asfalt pe toate drumurile județene. Noi avem in județ 1500 de km de drumuri județene care sunt asfaltați și trebuie întreținuți de către consiliul județean”a declarat Alin Tișe.


Un alt subiect important discutat a fost cel al bugetului local și al finanțărilor proiectelor folosind bani europeni“În ultimii doi ani și jumătate finanțările din bani europeni au depășit  jumătate de miliard de euro, doar pe apă, canal, drumuri, spitale și scoli speciale. Doar proiectul de apa și canal este de 300 de milioane de euro, la asta se mai adaugă aproximativ 200 de milioane pentru drumuri județene, pe lângă investițiile făcute pentru spitale” a declarat Alin Tișe pentru Napoca Live.