Alin Tişe, despre noul prefect ales la Cluj: Am făcut tot ceea ce este omenește posibil că să schimb această decizie. În opinia mea este o palmă dată clujenilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a declarat că a făcut tot ceea ce a putut pentru a schimba decizia de a alege un prefect de la UDMR la Cluj, însă nu a reuşit. 

"În ceea ce mă privește am făcut tot ceea ce este omenește posibil că să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit, iată astăzi UDMR a propus prefectul de Cluj și Guvernul astăzi s-a conformat și a făcut această numire.

În opinia mea este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj PNL și din acest punct de vedere îmi exprim scuze public clujenilor pentru această decizie, întrucât din punctul meu de vedere PNL Cluj era îndreptățit să aibă acest post de prefect. Voi continua din postura pe care o am să lupt pentru oamenii din acest județ iar în prezent analizez posibilitatea că în ședința din martie să propun forului județean schimbarea vicepreședintelui UDMR de la Consiliul Județean. Consider că din acest punct de evedere în calitatea mea de președinte a Consiliului Județean trebuie să fac tot ceea ce ține de mine pentru a apară interesele Clujului", a declarat Alin Tişe. 

De asemenea, Alin Tişe a mai fost întrebat dacă el consideră că principalul vinovat pentru această situaţie este Ludovic Orban.

"Desemnarea prefecţilor s-a făcut într-o ședință în care înțeleg că a participat doar președintele Orban. În momentul în care s-a negociat acum o lună acest post de prefect, dacă domnul Orban ar fi înțeles realitățile și specificul Clujului și al Ardealului, ar fi înțeles că dincolo de ceea ce PNL Cluj are ca și responsabilitate față de clujeni, ar fi înțeles că există și alte argumente, care țin de nenumirea unui prefect de la UDMR și de fapt numirea unui prefect de la PNL. De aceea consider că în momentul de față responsabilitatea aparține președintelui partidului, care ar fi trebuit în negocierile pe care le-a avut cu liderii de coaliție, să aibă limite, pentru că așa cum spuneam orice negociere, trebuie să aibă anumite limite, iar consecințele pentru PNL Cluj ale acestei numiri sunt de neimaginat în momentul de față, iar din punct de vedere al credibilității PNL în Cluj și în Ardeal, în mod evident acest partid va avea de suferit. Încă o dată menționez, nu avem o problemă cu comunitatea maghiară, nu am o problemă cu colaborarea cu ei", a mai spus Alin Tişe.

Alin Tişe a mai spus că nu îşi va da demisia. 

"Legat de demisia mea din PNL am studiat legea și am ajuns la concluzia că demisia mea din PNL echivalează practic cu o pierdere a mandatatului de președinte al Consiliului Județean, iar acest mandat pe care îl am îl datorez clujenilor și PNL Cluj și nu lui Ludovic Orban, care nu înțelege realitățile Clujului și ale Ardealului", a declarat Alin Tişe.