Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2023 pentru a 12-a oară în istoria sa

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a sărbătorit miercuri, 17 mai, pentru a 12-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, cu 1 lună mai devreme comparativ cu anul 2022 şi cu 1 săptămână mai repede decât în anul 2019.

Atingerea primului milion de pasageri înregistrat, în prima jumătate a anului 2023, reprezintă un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte, transmite Aeroportul Cluj, într-un comunicat de presă.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în luna decembrie a anului 2010, iar de atunci cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. 

“1 milion de pasageri prima dată în 2023 pe Aeroportul din Cluj. Este cel mai devreme când realizăm 1 milion. Înseamnă că sunt perspective foarte bune să depăşim 3 milioane de pasageri. Pasagera cu numărul 1 milion a venit cu compania Lufthansa. Compania a intrat pe 2008 pe Cluj. Anul trecut au avut aproape 170.000 de pasageri şi din punct de vedere al conectivităţii este cea mai importantă companie de pe Aeroportul Internaţional Cluj, pentru că în această vară vor fi 14 zboruri săptămânale spre Munchen, 11 zboruri spre Frankfurt”, a declarat pentru Napoca Live, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2023, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian Lufthansa pe zborul LH 7437 de la Munchen la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat odată cu sosirea aeronavei, în prezenţa reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităţilor locale și mass-media

“Sincer nu m-am aşteptat. Este ceva nou. Încă stau să mă gândesc dacă este realitate sau este doar un vis. Prima dată am crezut că este ceva problemă cu bagajul şi când mi s-a spus că sunt pasagerul 1 milion nu mi-a venit să cred. Sunt foarte onorată şi neaşteptat de fericită”, a declarat pentru Napoca Live, pasagerul cu numărul 1 milion, Nagy Lavinia Timea.

Evenimentul marcat a adus în prim plan zborurile Lufthansa spre Munchen şi Frankfurt-Main, consolidând astfel legătura aeriană între Transilvania și Germania, şi mai departe către numeroase destinatii europene şi internaţionale.

Compania aeriană Lufthansa este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume şi este de asemenea membru co-fondator al Star Alliance, cea mai veche și cea mai mare alianță internațională din lume, înființată în 1997. În prezent, Lufthansa operează zboruri din/către 218 aeroporturi din 73 ţări, potrivit Aeroportului clujean.