Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion. Tânărul trăiește în San Francisco și a fondat compania Meta

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit astăzi, pentru a 11-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în 2022, cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022, a fost transportat în acest an de către operatorul aerian LOT Polish Airlines pe zborul LOT 651 de la Varșovia la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat la aeronavă, în prezența reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităților locale și mass-media.

Norocosul pasager este antreprenorul israelian în tehnologie, Meron Gribetz, vorbitor TED 2016 și beneficiar al Forbes 30 sub 30 de ani. El este participant la Techsylvania, care se desfăşoară zilele acestea la Cluj-Napoca.

„Mă bucur să fiu aici și sunt onorat pentru că sunt pasagerul cu numărul 1 milion. Vă mulțumesc pentru ospitalitatea pe care mi-ați oferit-o. Este pentru prima dată când vin la Cluj. Sunt originar din Israel, dar locuiesc în San Francisco. Sunt surprins. Este rar să se întâmple așa ceva. Mi-am pierdut zborul ieri. Acesta este motivul pentru care sunt pasagerul cu numărul 1 milion. Dacă nu mi-aș fi pierdut zborul, ar fi fost altcineva pasagerul cu numărul 1 milion”, a declarat Meron Gribetz, pentru Napoca Live.  

Meron Gribetz a fondat Meta, o companie de tehnologie din Silicon Valley care producea produse de realitate augmentată. În prezent, este CEO-ul și fondatorul Inner Cosmos, creatorii unei pastile digitale concepute pentru a reechilibra rețelele creierului.

Prima dată când Aeroportul Internațional Cluj a reușit depășirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistrați într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar atunci cu excepția anilor 2012 și 2020, în fiecare an a existat această posibilitate de a marca reușita și excelența operațiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii și partenerii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

„Avem cam 75% până în acest moment din traficul din 2019. A fost un efort extraordinar din partea întregului colectiv să aducem companii noi, să readucem traficul. Datorită acestui efort în 2021, Aeroportul Cluj a fost desemnat cel mai bun aeroport din Europa în categoria sub 5 milioane de pasageri. Pregătim infrastructura pentru viitor”, a declarat Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, pentru Napoca Live.