Aeroportul Cluj a sărbătorit în premieră absolută pasagerul cu numărul 3 milioane în anul 2023

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit vineri, 24 noiembrie, în premieră absolută, pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat pe aeroportul clujean, în anul 2023. Evenimentul istoric a reprezentat un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte.

“3 milioane de pasageri pentru prima dată în istoria Aeroportului Cluj. O realizare deosebită. În 1996 aveam 30.000 de pasageri, aveam doar visuri. Traficul a crescut de peste 100 de ori. Putem să prezentăm un aeroport regional modern. Avem un plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri şi în momentul de faţă avem investiţii importante privind extinderea terminalului de pasageri, extinderea platformelor de parcare, investiţii foarte importante în sistemele de securitate şi de siguranţă. Sperăm ca în 2040 să ajungem la 7 milioane de pasageri. Ţinta pentru anul viitor este de peste 3,5 milioane de pasageri. Sperăm ca în 2026 să avem 4 milioane”, a declarat Directorul General al Aeroportului Cluj, David Ciceo.

Pasagerul cu numărul 3.000.000 a fost Nicoleta Turcitu. Acesta a fost transportată de către operatorul aerian TAROM, pe zborul său cu numărul RO 643, de la Bucureşti Otopeni la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat şi premiat la debarcare în cadrul unui eveniment aniversar cu muzică.  

“Mulţumesc frumos. Mă simt copleşită. Felicitări TAROM pentru aceste rezultate. Recunosc că de multe ori când decid să zbor încerc să evit întârzierile şi aleg TAROM. Sunt mamă şi artist de colaje şi sunt mereu pe drumuri”, a declarat Nicoleta Turcitu, în cadrul evenimentului.