Adrian Oros, despre demisia din PNL: Nu este o situaţie confortabilă. M-am simţit nevoit să fac asta

În cadrul emisiunii Talk Show Direct de la NapocaFM, moderată de jurnalistul Ionel Lespuc, au fost invitaţi fostul Ministru al Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros şi deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu.

Aceştia au discutat despre demisia lui Adrian Oros din PNL.

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL de la Senat, acuzând „distrugerea PNL de către cei care au confiscat partidul”.

“Nu este o situație confortabilă și nu este o fericire să fii nevoit să pleci dintr-un partid. M-am simțit nevoit, împreună cu mai mulți colegi, împreună cu președintele Ludovic Orban, pentru că din nefericire în ultima perioadă, PNL a intrat în derivă. Nu are nicio legătură cu ceea ce au votat oamenii în decembrie 2020, cu toate promisiunile noastre, cu planul de țară. Actuala conducere este ruptă de activul PNL, este ruptă de electoratul PNL și a intrat în acest concubinaj nefericit cu PSD, după ce ani de zile liderii PNL au spus că, ciuma roșie este cea care ține România în subdezvoltare.

Dacă analizăm declarațiile liderilor PNL, ele diferă. Au început cu “Nu avem ce face”, “PSD este un partid rău, dar este răul mai mic”, apoi au spus că “S-a schimbat mult și a fost reevaluat” și apoi motivele pentru care s-a rupt relația cu USR a fost faptul că, totuși USR era mai rău. Fiecare lider folosește punctual anumite aspecte”, a declarat Adrian Oros la NapocaFM.

Deputatul USR PLUS, Emanuel Ungureanu a precizat în cadrul emisiunii de la NapocaFM faptul că, nu există diferenţe mari între PNL şi PSD.

“Eu spun că nu am văzut mari diferențe între PNL și PSD. Poate am văzut diferențe din parte PNL-ului vechi. Țara noastră este condusă de securiști mai noi și mai vechi pe care i-am simțit mai mult la Congresul PNL. Am fost atenți la ce se întâmplă în PNL. Alianța s-a rupt din cauza evenimentelor de acolo”, a declarat Emanuel Ungureanu la NapocaFM.