Adrian Oros demisionar: "Pentru Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost priorităţi "

Adrian Oros a anunţat că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în această dimineaţă. Oros a precizat că "pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi".

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!", a menționat Adrian Oros pe pagina sa de Fcabook