A venit iarna la munte. Ninsoare și temperaturi de -10 grade la Vîrful Omu

 

Ninge în Munții Parâng, Poiana Brașov și pe Transfăgărășan. S-a depus un strat consistent de zăpadă, anunță CNAIR. Potrivit meteorologilor, sunt minus 10 grade la Vârful Omu și minus 7 grade în Ceahlău.

A început să ningă și în Munții Parâng. La Rânca, pe drumul național 67C s-a format deja un strat de zăpadă pe carosabil, iar din cauza temperaturilor scăzute a apărut gheață.

Temperaturile au scăzut considerabil în timpul nopții, iar la cota 1800 în Poiana Brașov, ploaia s-a transformat în lapoviță și apoi în ninsoare. Temperaturi resimțite la ora 8 dimineața.-10 grade Vârfu Omu, -7 grade Ceahlău și -6 grade Bâlea Lac. În masivul Postăvaru zăpada are câțiva cm.

Tronsonul Rânca şi Obârşia Lotrului al DN67C-Transalpina a fost acoperit de zăpadă, iar pe alocuri s-a format gheată, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

„Pe DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului (Transalpina), din cauza temperaturilor scazute, s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare. Pe partea carosabilă s-a depus un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă şi izolat pot exista porţiuni cu gheaţă”, a anunțat DRDP Craiova.

Drumarii intervin cu un utilaj dotat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant.

Programul de acces pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului este în intervalul orar 09⁰⁰- 20⁰⁰.