A IX-a ediție a festivalului Zilele Elevului Clujean are loc luna aceasta

Consiliul Județean al Elevilor Cluj organizează cea de-a IX-a ediție a festivalului Zilele Elevului Clujean între 13-15 aprilie la Casinoul din Parcul Central. ZEC se adresează atât tinerilor pasionați de artă, jocuri video și dezvoltare personală, cât și celor care încă nu au descoperit ce îi definește. Scopul festivalului este de a aduce un plus de valoare la nivel județean, reprezentând un prilej de dezvoltare a tuturor participanților.

ZEC a fost inițial conceput cu scopul de a ghida elevii claselor a VIII-a în a-și alege liceul potrivit prin intermediul Târgului de Licee, iar mai apoi, proiectul s-a extins pe mai multe ramuri. Astăzi, ZEC cunoaște trei evenimente reprezentative pentru festival, anume Târgul de Licee, ZEC Talks, ZEC Charity și noutatea ediției de anul acesta, ZEC Expo Spot.

ZEC Talks este activitatea care a fost implementată cu scopul de a ghida tinerii în diferite domenii profesionale. Conceptul se bazează pe discursuri oferite de persoane reprezentative în diferite cercuri de interes profesional, anul acesta invitații evenimentului fiind Bob Rădulescu, Anca Broască și Paul Oargă.

ZEC Charity a fost ideea pilot a ediției trecute, care se întoarce în forță și în acest an! Activitatea presupune un turneu caritabil de gaming care va fi transmis live pe canalul de YouTube al lui Werty, unde se vor strânge donații către cauza susținută anul acesta. În această ediție, donațiile vor fi adunate pentru a-i oferi ajutor lui Darius, un băiat de doisprezece ani diagnosticat cu displazie fibroasă, care are o tumoare la maxilarul inferior. El are nevoie de 13.000 de euro pentru a-și permite consultațiile, medicamentația și operația de care are nevoie pentru a fi vindecat definitiv.

ZEC Expo Spot este ideea introdusă anul acesta și are ca scop punerea în lumină a creațiilor tinerilor din Cluj. Aici, ei au șansa de a-și expune lucrările la locația festivalului. Atât trecătorii cât și participanții la festival vor avea oportunitatea de a admira lucrările artiștilor sau de a pune întrebări în legătură cu semnificația lor.