A început etapa de vot în cadrul procesului de Bugetare participativă Cluj-Napoca 2022

Luni, 3 octombrie 2022, a început etapa de vot din cadrul procesului Bugetare participativă, ediția a IV-a.

Toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit  vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate, declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei. Au fost declarate eligibile 13 proiecte dintre cele 87 proiecte depuse.

“Etapa unică de vot se va desfășura exclusiv online, în perioada 3 octombrie - 6 noiembrie 2022. Votul are loc într-o singură etapă, iar fiecare cetățean înscris în portalul bugetării participative poate alege câte un proiect din fiecare domeniu. La finalul etapei de vot vor fi selectate un număr de 5 proiecte, clasate în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

Pentru ediția din acest an a procesului de Bugetare participativă, Regulamentul procesului a fost modificat în urma analizei evoluției procesului efectuate de către reprezentanți ai Primăriei, pe baza sugestiilor primite de la cetățeni, dar și a studiului Centrului de Guvernare și Politici de Securitate din cadrul Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană a Universității Babeș-Bolyai”, a anunţat Primăria Cluj-Napoca.

Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat. Doar persoanele care se află fizic în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca pot vota.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea vota, în perioada 3 octombrie - 6 noiembrie 2022, cu sprijinul Primăriei. La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de vot (de luni până vineri), între orele 09:00 - 16:00,  funcționari ai Primăriei vor ajuta cetățenii să voteze și oferă informațiile necesare.