A fost deschis centrul de vaccinare împotriva Covid-19 din Aeroportul Cluj. Cu ce ser te poţi vaccina?

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a deschis, marți dimineață, centrul de vaccinare împotriva COVID-19, situat în zona terminalului sosiri.

Cei care doresc se pot vaccina gratuit cu serul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Centrul de vaccinare din cadrul aeroportului este deschis de luni până duminică, de la 08:00-20:00.

Prefectul Clujului, Tasnádi István Szilárd a precizat că, au considerat cu toţii faptul că, acest centru de vaccinare este un punct de interes.

„În acea zi, am fost sunat de directorul aeroportului, David Ciceo și împreună cu directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia, ne-am deplasat la aeroport și am stabilit detaliile. Am considerat cu toții că reprezintă un punct de interes deschiderea acestui centru. Acest tip de vaccin este monodoză, este vaccin Johnson & Johnson și se administrează o dată. Nu se mai revine și pentru a doua doză. Aș vrea să continuăm acest obicei frumos, de a deschide cât mai multe centre”, a declarat Tasnádi István Szilárd, potrivit Ziua de Cluj.

Directorul DSP Cluj a menţionat că, vaccinarea este singura modalitate pentru a ne proteja împotriva Covid-19.

„Este foarte important să reținem că, chiar dacă avem o incidență scăzută, virusul SARS-CoV-2 este prezent și singura modalitate specifică de a ne proteja este vaccinarea. Prin vaccinare obținem nu o protecție cum ar dori fiecare de 100%, dar avem o protecție față de formele medii, față de formele severe, scăderea ratei de deces și, astfel, scăderea presiunii pe spitalele cu pat de COVID. Ne dorim și așteptăm să avem un flux mare, atît de călători care pleacă și se întorc, cât și aparținătorii care îi așteaptă să asigure o rată de vaccinare cuprinzătoare”, a declarat dr. Mihai Moisescu, conform Ziua de Cluj.

De asemenea, directorul aeroportului clujean, David Ciceo a menţionat că, este un eveniment important pentru întreg municipiul Cluj-Napoca.

„Vom ruga companiile aeriene ca la sosire să anunțe pasagerii că au această posibilitate de a se vaccina. Desigur și cei care pleacă, dacă au timp, se pot vaccina”, a precizat David Ciceo.