80% dintre angajaţii HoReCa s-au vaccinat. Activitatea în restaurante nu ar mai trebui să aibă restricţii

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Daniel Mischie a declarat, marţi, 11 mai, faptul că 80% dintre angajaţii sectorului HoReCa s-au vaccinat până în prezent şi că restricţiile din restaurante ar trebui ridicate.

"Din păcate, industria ospitalităţii a fost ataşată de numărul de vaccinaţi. Ni s-a pus în discuţie ca o mare parte din angajaţii din HoReCa să fie vaccinaţi pentru a funcţiona ca înainte, adică la fel ca în 2019. Am luat acest lucru în considerare şi ne-am mobilizat, astfel că astăzi 80% dintre angajaţi sunt vaccinaţi. Astfel că, HORA şi-a făcut treaba şi putem merge în faţa Guvernului să spunem că ne-am respectat angajamentele", a spus Mischie.

Daniel Mischie a precizat că, de la 1 iunie restaurantele nu ar trebui să mai aibă restricţii.

"Am solicitat ca activitatea în restaurante, când vaccinul va fi la liber şi datele de la INSP permisive, noi să putem funcţiona în restaurante şi pe terase fără restricţii. Iar în momentul în care specialiştii Ministerului Sănătăţii consideră că anumite date pot afecta activitatea, să nu mai fie restricţii pentru cei vaccinaţi şi pentru cei care aleg să se testeze", a declarat Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.