23.400 de doze de vaccin Pfizer sosesc la Cluj

Urmează să sosească în cursul zilei de astăzi, 13 februarie în România cea de-a noua tranșă de vaccin anti-COVID de la producătorul Pfizer. O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca și Timișoara, încă se așteaptă confirmări.

De asemenea, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar din aceste doze, peste 60.000 vor fi stocate la Bucureşti, aproape 25.000 la centrele din Iaşi, Braşov şi Cluj şi peste 20.000 de doze vor merge la centrele din Constanţa, Craiova şi Timişoara.

Dozele de vaccin anti-COVID de la Pfizer și BioNTech care vor sosi sunt repartizate astfel:

 Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze

Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze

Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze

 O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca și Timișoara se așteaptă confirmări. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și București", au declarat autoritățile naționale.