Vizita reprezentantei UNICEF România la Primăria Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit vizita reprezentatului UNICEF România, Anna Riatti, la Primăria Cluj-Napoca.

„Am discutat despre rolul autorităților locale în promovarea demersurilor de integrare socială a copiilor vulnerabili și modul prin care UNICEF și primăria - prin Direcția de Asistență Socială și Medicală (D.A.S.M.) - ar putea colabora în continuare în beneficiul acestor copii.

I-am prezentat doamnei programele și politicile publice susținute la Cluj-Napoca pentru a veni în sprijinul copiilor din familii aflate în situații de viață dificile, prin D.A.S.M: programul „O masă caldă” oferit la Școala Gimnazială „Traian Dârjan”, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” și la Grădinița cu program prelungit „Mămăruța” - structura II, rechizite școlare oferite gratuit, burse școlare, transport gratuit pentru copiii cu handicap locomotor, pentru copiii din Pata Rât ș.a. De asemenea, sub umbrela DASM Cluj-Napoca funcționează mai multe centre care oferă servicii socio-medicale copiilor din familii marginalizate social sau în risc de marginalizare, precum centrul de zi „Țara Minunilor”.

Totodată, cu această ocazie, Anna Riatti a oferit municipiului nostru sprijinul UNICEF pentru organizarea conferinței Eurocities, eveniment internațional de prestigiu ce va avea loc la Cluj-Napoca anul acesta”, a transmis Boc.

Te-ar putea interesa și: