Viorica Dăncilă a plecat din PSD. În ce partid s-a înscris?

Fostul premier Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că s-a înscris într-o nouă formaţiune politică - Partidul 'Naţiune Oameni Împreună' (NOI), subliniind că a făcut acest pas întrucât nu se mai regăseşte în Partidul Social Democrat (PSD).

"Cred că mulţi v-aţi întrebat dacă mai există o şansă ca România să ne aparţină. Mi-am pus şi eu, de nenumărate ori, această întrebare, şi da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza. Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formaţiuni politice noi. Partidul 'Naţiune Oameni Împreună' (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroşi, oameni care au decis să nu mai stea deoparte", a anunțat Dăncilă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ea a spus că nu a fost ușor să facă acest pas, după 26 de ani în care a activat în PSD.

"L-am făcut însă pentru că nu mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am trădat, ei ne-au trădat pe mulţi dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulţi români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune şi rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage şi multe critici. Însă, ca un om care îşi iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine", a precizat Viorica Dăncilă.

Aceasta a spus că a decis să revină în politică pentru a crea consens şi a promova interesul naţional.

"Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreţine divergenţe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formaţiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare şi agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi şi altfel, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional. Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susţin şi care mă defineşte, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului 'Naţiune Oameni Împreună' (NOI). Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioşi, cu experienţă relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credinţă autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România şi pentru români", a spus Dăncilă.

Te-ar putea interesa și: