TVR organizează, pe 29 aprilie, dezbaterea electorală finală, la Palatul Cotroceni

 

Televiziunea Română a anunţat miercuri că va organiza, pe 29 aprilie, dezbaterea electorală finală "Un Preşedinte pentru România" în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

"Televiziunea Română va organiza dezbaterea finală cu candidaţii din turul întâi al alegerilor prezidenţiale din Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, în 29 aprilie 2025. Dezbaterea va fi difuzată, în direct şi simultan pe canalele TVR1, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA. Totodată, televiziunea publică va oferi în mod gratuit semnal tuturor canalelor de televiziune interesate", se arată într-un comunicat al TVR..

Conform sursei citate, în contextul declaraţiilor făcute marţi de preşedintele interimar Ilie Bolojan, Televiziunea Română a iniţiat demersurile şi a primit acordul Administraţiei Prezidenţiale pentru ca dezbaterea din 29 aprilie să fie organizată în Sala Unirii, cadru cu bogată semnificaţie pentru democraţia din România.

"Conform misiunii sale de serviciu public media, TVR a lansat încă din data de 26 martie o invitaţie competitorilor electorali de a participa la dezbaterea de la finalul primului tur al acestui proces electoral esenţial. Mulţi dintre candidaţi şi-au exprimat, de altfel, interesul şi acordul pentru a participa la un astfel de exerciţiu democratic, care oferă tuturor românilor posibilitatea de a îi cunoaşte pe cei care concurează pentru fotoliul de la Cotroceni şi de a urmări o confruntare echilibrată şi reală de proiecte pentru România", precizează comunicatul citat.

Marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele interimar Ilie Bolojan a afirmat că în Sala Unirii pot fi organizate dezbateri "foarte corecte" şi "foarte cinstite" între candidaţii care aspiră la funcţia de şef al statului.

"Suntem în această sală, e o ofertă pe care Administraţia Prezidenţială o face celor care candidează: nu văd de ce în această sală, unde e locul de muncă al viitorului preşedinte, atât în turul întâi, cât şi în turul doi, nu se pot organiza nişte dezbateri foarte corecte şi foarte cinstite pe care grupurile media să le organizeze şi care să fie transmise în mod direct în toate mijloacele de comunicare şi cred că ar fi o formulă bună ca, în afară de hologramele pe care le vedem uneori în zona de online, să vedem candidaţi, să vedem dezbateri, să vedem programe, să vedem idei. Şi, atunci, românii îşi fac o imagine corectă şi pot da într-adevăr un vot aşa cum consideră de cuviinţă", a afirmat Ilie Bolojan.

Te-ar putea interesa și: