Se anunţă schimbări în Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a anunţat că va face schimbări mari în minister şi în instituţiile subordonate, de exemplu în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sau în Direcţia de Sănătate Publică.

Vlad Voiculescu a spus că dintre secretarii de stat va rămâne doar unul singur.

Ministrul Sănătăţii a declarat că a luat această iniţiativă, deoarece în aceste instituţii trebuie să fie oameni capabili, care au o experienţă internaţională şi românească în acelaşi timp, pentru a putea face lucruri.

"Nu e vorba neapărat de a judeca o persoană, mai degrabă ne uităm la cum au funcţionat anumite instituţii şi dacă vrem o schimbare şi vrem ca această schimbare să se petreacă într-un anumit ritm, atunci evident că avem nevoie alături de noi, de oameni care pe de o parte să aibă acelaşi set de valori cu noi şi asta este foarte important. Pe de altă parte trebuie să fie oameni care să poată să ducă, oameni care au mai implementat astfel de schimbări, care au experienţă internaţională şi o experienţă românească destulă cât să fie credibil, că noi chiar vrem să ne ţinem de treabă”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va aduce un expert de la Londra.

“La Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vom aduce un expert de la Londra care lucrează acolo de mai bine de zece ani. Lucrează la Londra, în Oxford. Un expert român în politici publice de sănătate, român stabilit în Marea Britanie, care cred că a lucrat în cel puţin 10 ţări pentru strategii de sănătate şi pentru politici publice de sănătate. Este vorba de domnul Adrian Gheorghe. Invit pe oricine să verifice CV-ul dumnealui, care sunt capabilităţile acestui domn, eu unul sunt foarte mândru şi bucuros că o astfel de persoană ni se alătură în ceea ce încercăm să facem aici", a precizat Vlad Voiculescu.

De asemenea, fiecare om care îşi doreşte să participe la această schimbare, este invitat să depună un CV.

“Fiecare om care e deja în administraţie şi vrea să lucreze, vrea să pună umărul la o schimbare reală în bine pentru români este binevenit să o facă în continuare. Şi, de asemenea, cine vrea să pună umărul din afara administraţiei, fie că este membru de partid sau nu, este binevenit să îşi trimită CV-ul la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Este locul în care oricine îşi poate trimite CV-ul şi cu o parte dintre aplicanţi pot să am o discuţie.

Încercăm să aducem cei mai buni oameni," a mai declarat Vlad Voiculescu.

Te-ar putea interesa și: