România se pregătește pentru aderarea la OCDE

 

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a prezidat, marți, Comitetul Național pentru Aderarea României la OCDE, care reunește reprezentanții principalelor ministere, instituții și autorități publice, implicate în procesul de aderare.

Marcel Ciolacu: “Aderarea la OCDE rămâne un obiectiv prioritar pentru România. În cadrul unei noi reuniuni a Comitetului Național, am analizat stadiul procesului și pașii următori, reiterând angajamentul ferm de a menține ritmul dinamic de aliniere la normele OCDE pentru atingerea acestui obiectiv”.

Comitetul Național pentru Aderarea României la OCDE stabilește liniile de acțiune în vederea îndeplinirii condițiilor prevăzute în Foaia de parcurs pentru aderarea României la OCDE, agreează deciziile pentru alinierea legislației, politicilor și practicilor României la cele ale Organizației și formulează propuneri pentru soluționarea blocajelor care ar putea să întârzie procesul de aderare.

Abrudean Mircea: “ Secretariatul General al Guvernului este direct implicat în efortul susținut pe care îl face România pentru aderarea la OCDE cu activități specifice pe cele 2 paliere pe care acest proces îl reprezintă, la nivelul instituției pe care o conduc: coordonarea întregului proces de aderare la Organizație și activitățile de expertiză tehnică în calitate de punct național focal institutional. De asemenea, SGG este direct implicat în cadrul celor trei comitete pe care le are în aria de activitate: Comitetul pentru Guvernanță Publică, Comitetul pentru Politica de Reglementare și Comitetul pentru Guvernanță Corporativă”.

În prezent, România se află în etapa tehnică a procesului de aderare, care constă în transmiterea de informații suplimentare, organizarea de misiuni tematice și susținerea de prezentări în vederea audierii în cele 26 de comitete și grupuri sectoriale OCDE.

Te-ar putea interesa și: