Rareş Bogdan îşi anunţă demisia din Parlamentul European

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a anunţat că, va renunţa la mandatul de europarlamentar şi va intra în Guvernul României.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotație la nivel de premieri și la nivel de miniștri. I-am spus domnului Ciolacu, la negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dumneavoastră în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca de acum, că am niște proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai 2023 veți fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, veți fi cu mine la masă din partea PNL. Pe un portofoliu pe care nu vi-l dezvălui acum, dar voi veni în guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganțele nu au ce să caute. De-a lungul timpului am văzut mulți lideri PSD, poate la rândul lor de bună credință, dar care au eșuat în aroganțe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul și aroganța într-o coaliție. Cred că trebuie să învățăm de la nemți, de la israelieni, de la italieni, de la belgieni și de la olandezi, cred că trebuie să punem interesul național al acestei țări înainte de orice aroganță. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Rareş Bogdan a fost întrebat dacă îşi va da demisia din Parlamentul European.

„Peste un an și jumătate îmi voi întrerupe mandatul de europarlamentar, voi veni în Guvernul României, să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie și va respecta programul de guvernare. Voi fi un garant liberal că domnul Ciolacu va face ce trebuie în Guvern. Și nu doar eu, vor mai veni alți doi colegi”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Te-ar putea interesa și: