PSD a votat ca PNL să deţină funcţia de Premier la prima rotaţie a Guvernului

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea a informat că, CPN (Consiliul Politic Naţional) al PSD a votat ca PNL să deţină funcţia de Premier la prima rotaţie în cadrul Guvernului PSD-PNL-UDMR.

"Astăzi, împreună cu colegii din PSD, am analizat stadiul programului de guvernare, care este gata, şi s-a votat structura care este propusă pentru un nou guvern. Pachetul social este cel mai important lucru pentru PSD, îl cunoaşteţi, cuprinde toate acele măsuri legate de creşterea pensiilor, de creşterea alocaţiilor, de creşterea salariului minim. Este atât de important, mult mai important chiar şi decât funcţia de Premier. Este o criză politică care trebuie să înceteze şi ştiţi foarte bine că au apărut foarte multe date, în ultima vreme, despre nevoia imperioasă a unei rectificări bugetare, astfel încât pensiile, salariile din sistemul de sănătate să poată fi plătite la timp. De aceea este nevoie ca joi să avem un guvern, astfel încât toate aceste lucruri să poată fi realizate", a declarat Radu Oprea într-o conferinţă de presă, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă luni, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, PSD îl va susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de Premier, el a spus: "Practic, delegaţia PSD, compusă din preşedintele Marcel Ciolacu şi secretarul general, domnul Paul Stănescu, vor merge la Cotroceni cu un program de guvernare comun PSD-PNL-UDMR şi cu o structură a guvernului comună".

„La prima rotaţie, pentru că a doua rotaţie va fi la PSD”, a completat acesta, întrebat, din nou, dacă funcţia de Prim-Ministru revine PNL.

Te-ar putea interesa și: