PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Marcel Ciolacu: Vrem alegeri anticipate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a menţionat marţi faptul că, Guvernul Cîţu trebuie să plece cât mai repede.

”Guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Vom discuta cu colegii noștri din USR PLUS și AUR să o voteze. Vom propune un calendar cât mai strâns astfel încât luni să aibă votul asupra moțiunii. Nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune de cenzură din punctul nostru de vedere și al CCR neconstituțională. Am observat cum au participat la un congres politic cu 5000 de participanți încălcând regulile sanitare. Poliția sanitară, locală s-au aliniat pentru a ascunde această infracțiune. Congresul PNL a împărțit cetățenii României în două categorii: PNL-iștii care pot face orice și românii care trebuie să respecte legea. În unanimitate judecătorii CCR au admis ca moțiunea e neconstituțională. Dacă moțiunea își continuă parcursul atunci chiar dacă trece, prim-ministrul poate să sesizeze din nou Curtea. Este corect ceea ce au decis judecătorii CCR. Ei nu legiferează, nu pot impune Parlamentului modificări”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că, în actuala situaţie nu se mai poate crea o altă coaliţie de guvernare şi soluţia o reprezintă organizarea de alegeri anticipate.

"Noi nu credem că nu se mai poate reseta sau crea o altă coaliţie care să guverneze în continuare. Alegeri anticipate. Asta e decizia şi soluţia PSD în acest moment", a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: