Principalele obiective ale Ministrului Muncii

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat care sunt principalele urgenţe ale mandatului său.

Raluca Turcan a precizat că principalele urgenţe privesc majorarea salariului minim, a indicatorului social de referinţă, alocaţiile de stat pentru copii şi pe lângă acestea se numără şi calcularea pensiilor pe baza constributivităţii.

Ministrul Muncii a precizat şi faptul că majorarea alocaţiilor pentru copii va fi pusă în aplicare conform calendarului.

O altă urgenţă va fi prelungirea cu şase luni a măsurilor active pentru angajaţii şi angajatorii din domeniile restricţionate în perioada stării de alertă.

„În ceea ce priveşte salariul minim, discuţia din minister, dar şi cea cu premierul Cîţu, se referă la faptul că acesta trebuie să crească cel puţin raportat la rata inflaţiei. Este un subiect pe care deja îl vom lansa în dezbatere publică, astfel încât să putem legifera această decizie”, a declarat Ministrul Muncii.

Raluca Turcan a mai anunţat şi faptul că ar putea exista şi o creştere a indicatorului social de referinţă, care ar putea veni în urma unei dezbateri reale.

Ministrul Muncii a mai transmis şi faptul că va exista şi o căutare a unei soluţii care priveşte calcularea pensiilor pe bază de contributivitate.

„Vreau să facem un pas mare în privinţa pensiilor, pentru că de multe ori acest subiect a fost tratat într-o cheie electorală, iar cei afectaţi sunt pensionarii. Calcularea pensiilor pe bază de contributivitate, aducând astfel echitate în sistem, este pentru noi o prioritate”, a declarat Raluca Turcan.

Te-ar putea interesa și: