Președintele Zelenski face, marți, o vizită oficială în România. Întâlniri cu Iohannis și Ciolacu, și discurs în Parlament

 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, face marţi prima vizită oficială în România de la începutul invaziei Rusiei în țara sa.

Liderul de la Kiev va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu și va susține un discurs în plenul Parlamentului. Este prima vizită pe care Zelenski o face la București de la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie 2022.

Președintele Klaus Iohannis îl va primi la Cotroceni pe Volodimir Zelenski, marți, la ora 13.00, conform agendei oficiale. De la ora 16.15, cei doi șefi de stat vor susține declarații comune de presă.

Zelenski se va întâlni și cu premierul Marcel Ciolacu (la ora 17.00), iar la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va susţine un discurs.

Te-ar putea interesa și: