Preşedintele Republicii Moldova: Avem nevoie de sprijin pe partea economică şi pentru consolidarea sistemului de apărare

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, în contextul actual, ţara sa are nevoie de sprijin pe partea economică şi pentru consolidarea capacităţii instituţiilor responsabile de securitatea cetăţenilor şi a sistemului de apărare.

"Am vorbit în spaţiul public destul de mult despre aceste încercări ale Federaţiei Ruse de destabilizare a Republicii Moldova prin folosirea grupărilor corupte pentru a organiza proteste violente şi vedem anumite încercări. În acelaşi timp, instituţiile de la Chişinău reuşesc să facă faţă situaţiei şi să ofere siguranţă cetăţenilor Republicii Moldova. Avem nevoie în continuare de sprijin pentru a consolida capacitatea instituţiilor noastre responsabile de securitatea cetăţenilor.

Avem nevoie de sprijin ca să putem să luptăm mai eficient cu propaganda şi dezinformarea Kremlinului. Şi, bineînţeles, avem nevoie de susţinere pentru ca să putem să ne dezvoltăm, să asigurăm creştere economică, în pofida lucrurilor care se întâmplă în regiunea noastră, în pofida războiului de la hotarul nostru, pentru că, atunci când au de suferit standardele de viaţă ale cetăţenilor, atunci este mai uşor pentru cei care vor să destabilizeze situaţia în Republica Moldova să reuşească acest lucru.

Avem nevoie de sprijin şi pe partea economică şi pentru susţinerea cetăţenilor, dar şi pentru consolidarea capacităţii instituţiilor care trebuie să protejeze cetăţenii şi care fac eforturi, dar presiunea este mare în continuare", a spus Maia Sandu, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă comună cu Preşedintele Klaus Iohannis şi Cancelarul german, Olaf Scholz, potrivit Agerpres.

De asemenea, Maia Sandu a arătat că Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru consolidarea sistemului de apărare.

"Noi facem eforturi pentru a consolida capacitatea sistemului nostru de apărare. Şi da, avem nevoie de ajutor şi da, discutăm cu parteneri ca să reuşim mai multe într-o perioadă scurtă. Republica Moldova a crescut cheltuielile ca să îşi consolideze sistemul de apărare, dar evident că nu putem face minuni peste noapte şi avem nevoie de sprijin, inclusiv pentru consolidarea sistemului de apărare", a afirmat Preşedintele Republicii Moldova.

Te-ar putea interesa și: