Premierul Ciolacu: ”Alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie. PSD va avea candidat propriu”

 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că alegerile pentru funcţia de preşedinte al ţării sunt în luna septembrie, aşa cum s-a hotărât în coaliţie.

"Este evident că alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt în septembrie, aşa cum am hotărât. Am pus o condiţie foarte clară, nu am anunţat comasarea alegerilor până nu am avut calendarul întreg al alegerilor. Decizia a fost luată în cadrul coaliţiei. (...) Calendarul de alegeri este anunţat înainte de comasare", a spus Ciolacu, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că, indiferent dacă va fi un candidat unic al PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale sau dacă PSD va merge singur la aceste alegeri, social-democraţii vor avea candidat la funcţia de preşedinte al României.

Marcel Ciolacu a menţionat că, la începutul lunii iulie, PSD va avea un congres în care va fi decis candidatul la prezidenţiale. 

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că liderul partidului, Marcel Ciolacu, este persoana cea mai potrivită şi indicată să candideze la Preşedinţia României.

Firea a fost întrebată, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă Marcel Ciolacu ar trebuie să candideze la prezidenţiale.

"Cu siguranţă, din punctul meu de vedere. Marcel Ciolacu, preşedintele partidului, este, din punctul meu de vedere, persoana cea mai potrivită şi indicată să candideze la Preşedinţia României", a răspuns ea, adăugând că nu a analizat dacă acesta îşi doreşte să se înscrie în această cursă electorală.

Gabriela Firea a precizat că în cadrul şedinţei de vineri s-au analizat rezultatele alegerilor. "Am discutat cu toţi colegii din ţară, am analizat rezultatele alegerilor, ne-am bucurat pentru cei care au câştigat, am discutat şi analizat parţial, pentru că vom merge şi la şedinţele pe regiuni să discutăm mai aprofundat, despre cei care, din păcate, nu am câştigat", a afirmat prim-vicepreşedintele PSD.

Te-ar putea interesa și: