Mircea Abrudean: Pas important în procesul de aderare a României la OCDE

 

România a făcut un pas important în procesul de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). O delegație a țării noastre, condusă de Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a participat, joi, 25 aprilie, la evaluarea României de către Comitetul pentru Guvernanță Publică (Public Governance Committee/PGC) din cadrul OCDE.

Discuțiile purtate cu reprezentanții statelor membre ale Organizației au fost ghidate de proiectul raportului elaborat de Secretariatul OCDE, care face o evaluare a legislației, politicilor și practicilor din România în domeniul guvernanțeipublice din perspectiva instrumentelor Organizației. Printre secțiunile raportului se numără eficiența sistemuluijudiciar, guvernarea deschisă, guvernarea digitală, transparența instituțiilor publice, eficiența sectorului public.

„Procesul de aderare la OCDE reprezintă o oportunitate pentru continuarea modernizării României. Țara noastră a implementat deja reforme și acțiuni concrete în domeniul guvernanței publice, care se înscriu în linia definită de standardele OCDE. În urma discuțiilor avute în cadrul Comitetului s-a desprins concluzia pozitivă că accentul din partea Organizației va fi plasat pe continuarea implementării măsurilor de reformă, aflate pe un curs corect. Apartenența la UE reprezintă un avantaj în procesul de aderare la OCDE, având în vedere că multe dintre standardele din aquis-ul comunitar au la bază instrumentele OCDE”, a declarat la finalul evenimentului, Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa și: