Mircea Abrudean, la TVR Info: ”Metroul de la Cluj va merge înainte fără doar și poate, nu există nicio problemă ca el să nu intre în execuție”

 

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, declară că proiectul metroului clujean merge înainte și că acesta va intra în execuție în ritmul asumat de constructorul desemnat în urma licitației. ”Nu există nicio problemă în acest moment cu privire la derularea proiectului metroului, dimpotrivă, am văzut celebrele cârtițe ajung în Cluj, vor începe să sape, există toate lucrurile clarificate”, spune Mircea Abrudean.

”Este un lucru total fals să spui că dacă s-au pierdut banii din PNRR pentru metroul clujean s-a pierdut și toată finanțarea. E un lucru fals pe care unii politicieni chiar clujeni îl aduc în spațiul public, la aceștia mă refer în primul rând.

Metroul de la Cluj va merge înainte fără doar și poate, nu există nicio problemă ca acesta să nu intre în execuție în ritmul asumat de către constructor. Pentru că, da, avem un constructor desemnat într-o licitație în care procedurile au fost demarate conform legislației românești. Beneficiarul, Primăria Cluj-Napoca, și-a făcut treaba fără vicii din punct de vedere al legislației în vigoare.

Finanțarea metroului este asigurată printr-o hotărâre de Guvern care aprobă indicatorii tehnico-economici, și acolo se precizează faptul că din totalul sumei de aproximativ două miliarde de euro, circa 300 de milioane sunt asigurați din fonduri europene, din diferența de împrumuturi externe, din buget național și local, cât poate fi implicat bugetul local în această discuție.

Nu există nicio problemă în acest moment cu privire la derularea proiectului metroului, dimpotrivă, am văzut celebrele cârtițe ajung în Cluj, vor începe să sape, există toate lucrurile clarificate.

Ceea ce este deranjant pentru mine, ca și clujean în primul rând, este că avem oameni din spectrul public care se bucură de posibilul eșec al unui proiect de o asemenea anvergură, și asta cred că este destul de trist. Adică, cei care suntem numiți sau aleși prin diverse funcții trebuie să facem tot posibilul să sprijinim proiectele comunității, indiferent de coloratura politică, nu să le criticăm atunci când vedem că ar exista posibile probleme. Nu e cazul metroului, care va merge înainte!”, a declarat secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, la TVR Info, într-o emisiune moderată de Loredana Corchiș.

Te-ar putea interesa și: