Mircea Abrudean își dorește un mandat de senator al Clujului: ”Am acumulat o experiență unică pe care o voi putea folosi în legislativ!”

 

După patru ani în care a activat în zona administrativă a Guvernului, secretarul general al Guvernului României, Mircea Abrudean dorește să candideze, la viitoarele alegeri parlamentare, pentru un mandat de senator al județului Cluj.

”Îmi doresc un post de senator, am și depus candidatura mea în interiorul partidului conform procedurii statutare, urmând, ca apoi, organizația județeană să decidă ordinea candidaților pentru Parlament, lista urmând să fie, la final, validată de conducerea centrală a partidului. Le-am spus de ceva timp colegilor că-mi doresc acest lucru, sper să am și susținerea lor pentru un astfel de mandat, și, evident, susținerea clujenilor, pentru că, până la urmă, voturile vin de la ei.

Sunt foarte multe lecții și experiențe pe care le-am trăit și acumulat în această perioadă petrecută în administrație. Pun aici și mandatul de prefect avut, ca reprezentant al guvernului în teritoriu, cea mai complicată perioadă pe care am gestionat-o în cariera mea publică, șli anume pandemia pe care o știm cu toții. Nu pot omite nici perioada de secretar adjunct în Guvernul Cîțu, în care am gestionat și am contribuit decisiv la scrierea și implementarea Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Apoi, mandatul de șef al Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă, cu toate provocările inerente, cea mai importantă fiind războiul din Ucraina pe care îl avem încă la granițe, cu criza energetică, cu criza alimentară, cu foarte multe lucruri care s-au petrecut atunci. Și, sigur, ultima perioadă de un an și ceva ca și secretar general al Guvernului. Conduc cea mai complicată instituție a administrației publice centrale , unde se întâmplă toate lucrurile la centurl guvernului.

Secretariatul general al Guvernului este, practic, cel mai greu minister, chiar dacă nu este unul în mod formal, pentru că el avizează toate actele normative care intră în ședința de guvern. Are și vreo 40 de instituții, companii naționale și agenții în subordine.

Deci, toate acestea îți oferă o experiență unică, din punctul meu de vedere, care poate fi folosită ulterior în legislativ, în Parlament, pentru a putea contribui la acte normative care să rezolve anumite probleme. Și, problemele sunt multe, iar acestea au, pe termen lung, soluții legislative, și din postura de senator, dacă voi avea această onoare, cu siguranță voi putea, voi încerca să le gestionez”, a declarat Mircea Abrudean, la Ziua Live.

Județul Cluj va avea patru mandate de senatori, iar Mircea Abrudean are toate șansele să ocupe prima poziție pentru această funcție pe lista PNL Cluj.

Te-ar putea interesa și: