Ministrul Transporturilor: CFR SA a semnat primul contract de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanţat din PNRR

Compania Naţională de Căi Ferate - CFR SA a semnat joi, 30 martie, primul contract de reînnoire a suprastructurii feroviare, finanţat din PNRR, a anunţat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Contractul semnat de Sucursala Regională CF Craiova are o valoare de 82,13 milioane lei (fără TVA) şi vizează reînnoirea a 21 de km de cale ferată între staţiile Călineşti - Goleşti - Piteşti. În cadrul contractului, antreprenorul va executa lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe intervalul Călineşti-Goleşti între km 95 şi km 107,57, inclusiv pe liniile 1a, 1b, 5 şi 6 din staţia CF Goleşti (...)", a scris Grindeanu pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, contractul a fost semnat între Sucursala Regională CF Craiova şi Asocierea Strabag - Metabet CF SA, iar durată de implementare este de 18 luni.

"Menţionăm faptul că scopul lucrărilor de înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe cei 21 km CF este aducerea liniei în parametrii proiectaţi, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h, eliminarea costurilor cauzate de restricţii, creşterea eficienţei activităţii de operare şi maximizarea gradului de siguranţă", precizează CFR SA, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și: