Ministrul Transporturilor: Au fost selectate 6 oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și tunelul Meseș

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că au fost selectate șase oferte pentru construcția sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde și Tunelul Meseș.

CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor pentru Proiectarea și Execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului – Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău – Nușfalău (cu o lungime totală de 41 de km).

Au fost selectați următorii candidați:

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE   TICARET A.S;

2. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA;

3. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A;

4. ASTALDI SPA;

5. ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S;

6. ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.

„Constructorii și proiectanții din Turcia, Austria, Spania și Italia, care au fost acceptați, vor primi în perioada imediat următoare Invitația de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire.

Câștigătorul acestui contract va avea la dispoziție maxim 12 luni pentru proiectare și de 36 luni pentru execuția lucrărilor.

Pe sectorul de autostradă licitat, urmează să fie construite:

- Tunelul Meseș (cu două galerii ) în lungime de 2,89 km și cu 2 benzi de circulație pe sens,

- 65 de viaducte, poduri și pasaje.

Valoarea estimată a contractului este de 3,926 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile (POT)”, a anunțat Ministrul Transporturilor, pe pagina de Facebook.

Te-ar putea interesa și: