Ministrul Transporturilor: A fost semnat cel mai mare contract de finanţare din ultimii 30 de ani – construcţia metroului din Cluj

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare pentru construcţia metroului din Cluj-Napoca.

“Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! Banii vor asigura construcția metroului din Cluj-Napoca!

Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean”, a transmis Grindeanu.

Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului.

“În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria - Europa Unită (9 stații) și depoul.

Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.

În cea de a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților -Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km”, a mai spus Ministrul Transporturilor.

Te-ar putea interesa și: