Ministrul Sănătăţii: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei Intensive în Neonatologie - ambulanţe speciale pentru transferul copiilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi, 28 martie, că prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se va schimba faţa Terapiei Intensive în Neonatologie.

"Am reuşit anul trecut un lucru foarte important - am achiziţionat 200 de incubatoare pentru multe spitale. 80 de unităţi sanitare din ţară au beneficiat de programul Ministerului Sănătăţii şi dacă în cei cinci ani sau şase ani cât s-a derulat programul acesta s-au cumpărat vreo 150 de incubatoare, anul trecut într-un singur an am reuşit să cumpărăm 200 de incubatoare. (...) Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă schimbăm faţa Terapiei Intensive în neonatologie. 124 de paturi noi dotate complet. Nu este vorba de patul în sine, ci este vorba de toate echipamentele şi accesoriile necesare pentru ca aceste paturi să poată să găzduiască în cele mai bune condiţii copiii prematuri sau cu diverse afecţiuni care au nevoie de astfel de îngrijire, 90 de paturi suplimentare reabilitate din cele existente", a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

Ambulanţe speciale pentru transferul copiilor

"Am avut un proiect foarte bun. 12 ambulanţe speciale care sunt un fel de paturi de Terapie Intensivă pe roţi care vor asigura transferul acestor copii care au nevoie de îngrijire de Terapie Intensivă în aceste unităţi care sunt conexate cu maternităţile de grad 3 din ţară şi care pot să ofere asistenţă medicală de cea mai bună calitate. O să vedeţi în curând, până la sfârşitul acestui an, aceste ambulanţe vopsite în galben care sunt paturi de Terapie Intensivă (...) Decalajul s-a redus în mod evident faţă de media Uniunii Europene", a explicat Rafila.

Te-ar putea interesa și: