Ministrul Justiţiei: Posturile pentru DNA s-au suplimentat

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a menţionat că, Guvernul a suplimentat numărul posturilor pentru DNA.

"Printr-o hotărâre de guvern adoptată astăzi de Guvernul României s-a suplimentat numărul de posturi, numărul maxim de posturi pentru DNA. Este vorba de 90 de posturi de poliţie şi de poliţie judiciară şi de încă 50 de posturi de personal auxiliar. Este foarte importantă această decizie a Guvernului. Este clar că Guvernul României îşi respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare", a declarat Ministrul Justiţiei.

Stelian Ion a spus că, pentru început vor fi alocaţi DNA 30 de poliţişti de poliţie judiciară în acest an, iar apoi, în următorii 2 ani, câte 30 de poliţişti şi poliţişti de poliţie judiciară, ofiţeri şi agenţi în fiecare an.

"Deci, sunt chestiuni concrete care vin în sprijinul luptei împotriva corupţiei şi aş face o mică paranteză: de curând am participat la întrunirea Consiliului JAI, în acest consiliu - Justiţie şi Afaceri Interne - s-a apreciat foarte mult contribuţia României la operaţionalizarea Parchetului European. Am făcut acolo o selecţie, suntem printre ţările care am contribuit concret, substanţial, la operaţionalizarea acestui parchet şi, în continuare, la începutul lunii iulie va urma o nouă procedură de selecţie pentru încă nouă procurori europeni delegaţi", a precizat Ministrul Justiţiei potrivit AGERPRES.

Te-ar putea interesa și: