Ministrul Educaţiei: Nu îmi doresc să mai trecem școala în online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că, nu îşi doreşte revenirea la școala online.

„Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere”, a spus ministrul.

Acesta a spus că, a cerut să existe teste şi măşti în şcoli.

„Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte aprovizionări”, a spus Cîmpeanu, potrivit Digi24. 

De asemenea, Ministrul Educaţiei a mai spus că, nu îşi doreşte să modifice nici structura anului şcolar.

„Eu, ca ministru al Educației, nu doresc să mai modificăm structura anului școlar. Am făcut deja o modificare, am avut o vacanță forțată de evoluția epidemiologică. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă, este problema vacanței intersemestriale care nu mai există. Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar”, a adăugat Cîmpeanu.

Te-ar putea interesa și: