Ministrul Educaţiei: Media de gimnaziu nu va mai conta la intrarea la liceu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că media de gimnaziu nu va mai conta la intrarea la liceu, încă din 2023, când elevii care acum intră în clasa a opta vor susține examentul de evaluare națională.

În plus, elevii care vor începe în septembrie anul acesta clasa a şaptea vor avea o şansă în plus, aceea a susţinerii unui examen de admitere într-un liceu.

“Mă adresez elevilor care încep în septembrie clasa VII-a: ei vor avea o șansă în plus aceea de a susține un examen de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegilor naționale, urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de Colegiu Național, colegiile vor avea ocazia să o susțină un examen de admitere în liceu.

Altfel spus, aceste licee care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire.

Acest proces de admitere în liceu va fi finalizat înainte de a fi demarată Evaluarea Națională. În acest fel acei elevi care vor avea această șansă în plus, e vorba de elevii care încep clasa VII-a în septembrie, să se prezinte la Evaluarea Națională pentru a putea candida ca și până acum. În situația în care n-o să ocupe toate locurile, locurile rămase se ocupă prin repartizarea computerizată deja cunoscută”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Profit.ro.

Te-ar putea interesa și: